#wijbloggenglutenvrij# het moeilijkste aan coeliakie?

106Madurodam

 

Tja wat is nou het moeilijkste aan Coeliakie? …ik denk toch wel het elke keer uitleggen en al eigenlijk jaren vechten voor erkenning en herkenning.

Aan de ene kant zie ik het blije gezichtje van Emily als ze aan een glutenvrije pizza zit of een glutenvrije hamburger van de Mac Donalds. Aan de andere kant het verdriet dat je niet overal maar naar binnen kan stappen om een hapje te eten…

Dat je kind bijna niet uitgenodigd word voor kinderfeestjes…want dan moet er rekening gehouden worden met… en dat is natuurlijk lastig en vervelend.. Terwijl het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn…even overleg wat wel en niet kan , iets mee geven als vervanging van … en het is opgelost.

Dat je altijd te horen krijgt coe watte?

Dat je altijd weer hoopt dat er op school geen dingen gebeuren waardoor ze ziek word. Nu ben ik ook veel op school. Enerzijds omdat ik het leuk vind om te doen anderzijds omdat ik toch wil checken of het goed gaat… en dat vind de juf ook wel weer prettig.

Dat ik na 4 jaar nog steeds alles 10x controleer ….en dan nog de mist in ga waardoor Emily ziek word en ik mezelf wel voor mijn kop kan slaan!

Dat…

Dat…

Dat…

Ik kan zo nog wel een waslijst aan datjes neer zetten… het blijft gewoon rot! Ik denk dat het ook iets is wat ik toch nog zelf ook moet accepteren.. Waarschijnlijk kan ik dat pas als Emily ouder is en het dan kan vertellen dat ze het accepteert. En naar andere…ach ik blijf het maar uitleggen… en hoop dan maar dat het blijft hangen. En wie weet ooit! hoef ik me ook niet druk te maken over school, vriendjes en vriendinnetjes, werk etc etc…en O….. dat doet elke ouder toch 😉 dus zoveel verschilt het weer niet!

 

 

Aan deze wijbloggenglutenvrij werkten mee:

mijnserendipity.wordpress.com
http://glutenvrijemama.nl
http://deglutenvrijeman.nl
http://ikbenglutenvrij.nl/
http://www.pinkpequena.nl/
https://mamaenemily.wordpress.com/
http://storiesofacoeliac.nl
http://www.doemijglutenvrij.nl/
http://glutenvrijhoorterbij.nl/
http://www.hetmeisjemetdevoedselallergie.nl/


Een reactie op “#wijbloggenglutenvrij# het moeilijkste aan coeliakie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s