#wijbloggenglutenvrij#Vakantie

Wij zijn verslaafd.. ja verslaafd aan Landgoed t Loo van Landal. Voor de 3e keer gaan we hierheen. Hetzelfde huisje nr 280. Mooi gelegen aan het meer… niet ver van de auto. Vlakbij het hoofdgebouw. Wat willen we nog meer!

Nou een glutenvrije vakantie!!! en dat hebben we weer gehad…

We hadden 2 uitjes op de planning staan:

  •  Open lucht museum Arnhem
  •  Burgers zoo Arnhem

Beide had ik vooraf een mail gestuurd en beide gevraagd naar ervaringen op de Facebookpagina: Kinderen met Coeliakie.

Van het Open lucht museum had ik netjes een mailtje gekregen, van Burgers zoo niet.

Bij het openlucht museum heb je op verschillende plaatsen restaurants waar je kan informeren wat er op dat moment glutenvrij te verkrijgen is. Bij het pannenkoeken restaurantje op het pleintje met oud hollandse spelletjes, daar kun je ook glutenvrije poffertjes krijgen!  Ter plekke hebben wij het nogmaals na gevraagd en idd het is glutenvrij. Apart gemaakt van alle anders dus geen besmetting. Wij vroegen om een nieuwe bus poedersuiker en dat was geen probleem. Toen de poffertjes kwamen had de dame handschoentjes aan! super netjes. Ze droeg ook alleen die van Emily dus niet nog andere bordjes.  Op het bordje haar eigen kuipje boter.  Toen die van ons kwamen zag je dat er losse boter op lag dus vandaar haar eigen kuipje omdat de losse boter geschept word bij de glutenvolle poffertjes.  al met al een dikke 10!!!DSC_0112DSC_0114

Omdat wij geen reactie hebben ontvangen van Burgers zoo, en de referenties niet helemaal denderend waren hebben wij die dag ons eigen brood mee genomen… Ik zag wel bij de kassa een bordje staan bij vragen over allergie vrij , vraag het ons… tja… dat bordje had beter bij het begin van het buffet neergezet kunnen worden. Ik vond het nu de moeite niet meer waard om te vragen.

Terug naar Landal landgoed t Loo wat moet ik daar nog over vertellen…. een top park. Veel voor kinderen te doen. Veel speelgelegenheden, zowel binnen als buiten. Zwembad en een mooi meer met strandje. Bowlen. Kinderdisco , etc. etc. Ook een mooi huisje. Bij aankomst hebben wij de pannen en borden als eerste in de vaatwasser gedaan. Een soort ritueel. Dan weten we in ieder geval dat het schoon is.

De 1e dag uiteten geweest.  Timber , met glutenvrije kaart. Voor kinderen best weinig aan keus voor de volwassenen wat meer. Ach voor Emily maakt het niet zoveel uit. Patat met frikandel is prima voor haar. Haar snacks worden apart bereid via de snackbar. Waar de patat en frikandel apart gefrituurd worden. Laatste dag uiteten in het kasteelrestaurant deze heeft pannenkoeken en pizza. Helaas geen glutenvrije pizza, maar wel glutenvrije pannenkoek. Tja wat kan ik daar over zeggen. Emily vond het niet lekker. Het is een dikke pannenkoek, het lijkt wel een zacht koekje. Jammer gemiste kans! want ik weet zeker dat ze de goede mix hebben maar ze het beslag alleen iets dunner moeten maken en ook minder dik in de pan moeten doen. We hebben ze de tip gegeven maar ter plaatse vertelde de kok , dit is zoals ik het doe… Wel heb ik via Facebook een privé bericht naar Landal gestuurd.. niet zozeer een klacht maar wel de tip! en dat we graag mee willen denken aan glutenvrije kaarten op de parken want we zijn al zeer blij dat het er is!!!

In de supermarkt op het park 2 planken met glutenvrije producten, meeste is van Damhert.  O.a. de roze koek, (die eten wij niet omdat er wei poeder inzit en daar kan Emily ook niet tegen…)  de brownies, pasta, koekjes.

Wij nemen zelf altijd wel broodjes mee van schar (de bonmatin) en krentenbrood. Haar eigen boterkuipje , smeerworst en smeerkaas… meer nemen we eigenlijk nooit mee omdat er altijd wel ergens een supermarkt in de buurt zit die wel iets heeft!

al met al was deze vakantie geslaagd… op naar de volgende vakantie!

 

Aan deze #wijbloggenglutenvrij# deden mee:

Inge van schrijfselsvanmij.wordpress.com
Manon van glutenvrijkind.wordpress.com
Anne van Bruggen van creatiefglutenvrij.wordpress.com
Annemiek Ziessen van glutenvrijemama.nl
Elize Vis van storiesofacoeliac.nl
Gerry Mulder van deglutenvrijeman.nl
Ilona Punt van metzondergluten.com
Mirjam Holleman van ikbenglutenvrij.nl
Suzanna Vieveen-Weemeijer van homeofcomfort.nl
Tiffany Pinkpequena van pinkpequena.nl
Monique de Groot van hetmeisjemetdevoedselallergie.nl
Rianne Beukelman van doemijglutenvij.nl
Mariet Janssen Medendorp van mijnserendipity.wordpress.com

 

 


Een reactie op “#wijbloggenglutenvrij#Vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s