Een glutenongelukje zit in een klein hoekje…

 

16-06-19-20-03-00-465_deco[1]

Al eerder heb ik geschreven over een gluten ongelukje en de daar bij behoorde klachten…

Afgelopen vrijdag was het  raak… en het ergste was…het was onze eigen schuld. En wat voel je je dan schuldig! Altijd controleren we wel 4x en altijd gaat het goed.. tot deze keer.  De boosdoener een mona toetje. Heel veel mona toetjes kunnen. Alleen nu hadden we de verkeerde de griesmeelpudding en daar zit dus tarwe zetmeel in.  Emily had er heerlijk van gegeten.

Met het naar bed brengen begon het gezeur. Mama ik ben niet moe… nou Emily toch ga je naar bed! ja maar mama… nee gewoon naar bed…. 5 minuten later. Mama ik ben bang. Nee Emily gewoon naar bed. Mama ik heb hoofdpijn en ben misselijk en mijn buik doet zeer ik denk dat ik moet spugen. Ik in de veronderstelling dat ze uitstel zocht om te gaan slapen stuurde haar naar de wc. Probeer maar te spugen zeg ik.. in de veronderstelling dat er niks is. Maar ze bleef wel een tijdje weg. Dus toen ik ging kijken en een zielig kijkend meisje aan trof die slijm spuugde dacht ik toch wel ..hier is iets niet goed! Ze kromp ineen helemaal krom staand van de pijn. Mama het doet zo zeer.. en ja daar kwam de 1e golf.

Er ontschoot mij een vloek. Nee toch… wat heeft ze op! is het die worst??! die is gewoon veel te vet! niet meer doen hoor… nee zegt manlief maar die eet ze vaker en dat gaat altijd goed.. worst Check V die is goed… Mona toetje dan.. wat is het. Ja griesmeel pudding. Nee he daar zitten toch gluten in. Met verpakking in de prullenbak welke best onderin lag dacht ik , eerst  controleer ik internet… En ja hoor TARWEZETMEEL.  omg… Ondertussen is verpakking uit de prullenbak en idd wat we al wisten..

Ondertussen blijven de golven spuug in vlot tempo komen. Emily kan niet meer en valt half in slaap tussen het spugen door. 1x dacht ik nu kom ik helemaal onder te zitten want ze probeerde het tegen te houden en keek mij toen vol aan…  Mama zegt ze.. mama je moet geen toetje meer geven hoor! en zeker niet met gluten.

Omdat Emily door gluten nooit spuugde maar altijd juist problemen had met of diaree of verstoppingen en het meestal na 48uur te voorschijn kwam, is dit nieuw voor ons. Ik gooi dus gelijk een vraag in de groep kinderen met Coeliakie op Facebook. Toch mooi dat ik die groep ooit heb opgericht! we staan allemaal bijna 24u per dag voor elkaar klaar. Iedereen met zijn eigen ervaringen en met zijn eigen tips! elk een eigen mening. Heerlijk!!

Ondertussen raak ik lichtelijk in paniek. Dit ken ik niet en hoe Emily spuugt maakt me bang. Ze loopt rood aan, duikt in de Emmer met haar hele hoofd spuugt en blijft zo hangen dat je denkt die stikt! Emily zelf is ook bang en dat maakt ons ook weer bang en zo komen we in een cirkel terecht…

Uiteindelijk spuugt ze alleen nog slijm en gal.. ze is nu echt uitgeput en valt bij mijn man met haar hoofd op zijn borst in slaap..

Vannacht slaapt ze bij ons.. met emmer naast het bed

De dag erna is ze laat wakker, de hele dag super moe, hangerig maar o zo lief!

Nog steeds is ze iets van slag. Haar ontlasting gaat redelijk. Het was iets verstopt maar ik heb goede hoop dat het er nu op tijd uit is gegooid door haar lichaam met het spugen dat het niet in de darmen terecht is gekomen en daardoor de darmen nog redelijk werken.

Weer wat geleerd.. voor het eten altijd toch nog weer verpakking checken. En alle 2. want soms ben je wel is moe en lees je er over heen. We zijn allemaal mensen en mensen maken fouten. Helaas is dit een fout waar een ander de dupe van is. Toch doen wij er altijd alles aan om fouten te voorkomen. In de 4 jaar dat we glutenvrij zijn , zijn de fouten die wij maken gelukkig op 1 hand te tellen… maar als wij er een maken dan is het een flinke fout.

Schuldig voelen dat doen we zeker. En dat vertellen we ook. Ik heb zitten janken. En dan komt Emily naar me toe pakt me beet geeft me een knuffel en dan weet ik dat ze ons begrijpt en vergeeft.

16-06-21-12-15-29-119_deco[1]Emily tussen het spugen door… Met de lavendelolie op tafel voor haar buikje te masseren, de doekjes om haar mond af te vegen na het spugen en wat water om tussen door te drinken.. Dikkie dik bleef in de buurt om support te geven aan Emily

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s