Dit jaar staat de 6 centraal# Emily jarig…

DSC_0083
EMILY 6 jaar

6 jaar…. wat gaat de tijd snel. 6 jaar voorbij gevlogen…. 6 jaar herinneringen fijn en minder fijn… 6 jaar…

 

emily geboren

 

Op 19 mei werd ze geboren… 4490 gram ongeveer 57cm lang (maat 56 was te klein..) om 22.44 met de keizersnede.. Toen in mijn buik had ze al een eigen willetje. Ze vond het wel prima daar. Lekker warm. Pas met 41 weken en 1 dag vond ze het wel welletjes. Het was een prachtig meisje! Nog steeds hoor!! Ze lag als sterrenkijkertje en toeval of niet… ze vind sterren en planeten wel erg interessant! ūüėȬ† De rest van mijn bevallingsverhaal komt ooit nog wel is… want dat…dat is een verhaal apart!

Dit jaar het roer omgegooid… Emily bepaald grotendeels zelf wat ze het liefste met haar verjaardag wil doen. De taart… het feestje ..het trakteren¬†op school.

De taart bestellen we zoals elk jaar bij de Welsh Bake stone in scheveningen. Een leuk gezellig en knus glutenvrije bakkerij waar je heerlijk gebak en brood kunt kopen. De taart is weer super mooi en smaakte heerlijk. Zelfs de binnen kant is in de kleuren van de taart… De enige zoete bom op Emily haar verjaardag.. Want het liefste wil je niet 1 maar 2 stukjes taart..

Thema is Frozen, zoals de meeste meisjes op Emily haar leeftijd gek zijn van Anna en Elza. Alle meiden mogen verkleed komen en we maken er een leuk feestje van! Dit jaar lekker gezond.. Schaaltje met komkommer, aardbeien, tomaatjes , blokjes kaas, druiven staan op tafel en de snoep is verbannen… geen chips maar popcorn..¬† Het is geslaagd want echt binnen een paar tellen zijn de bakjes leeg…

Vorig jaar hebben wij er voor gekozen om Clowntje Manny uit te nodigen in huis. Ze komt een uur lang en schminkt , doet¬† goocheltrucs, en maakt ballonfiguren. Dit jaar niet als clown maar als prinses.. Of zoals Emily vertelde ik wil Clowntje Manny verkleed als prinses. Voordeel van iemand in huren… ¬†Ik kan ook zelf genieten. Mooie foto’s maken. En mee gillen ūüėȬ†¬† Ze houd alles netjes schoon met schminken en in het verleden heeft ze Emily al vaker geschminkt.¬† Dit jaar wil ze niet geschminkt worden maar ach… ze heeft lol en dat is het belangrijkste!

Als Clowntje Manny weg is spelen we nog met zijn alle zakdoekje leggen. Pakken de kadootjes uit en vervolgens worden de kids weer opgehaald om naar huis te gaan

De traktatie op school valt ook in de smaak. Ik heb een stokje met daarop een tomaatje, kaasolifant ( met een vorm uitgestoken)  komkommer ster ( met vorm uitgestoken) druif, aardbei  en mini worstje. Zo heeft iedereen dezelfde traktatie en is het glutenvrij.

Zelfs haar verjaardag kado viel in de smaak.. inmiddels zijn we een maand verder en nog als ze er mee speelt komt ze naar me toe…mama ik ben zo blij met mijn playmobiel ! en krijg dan een dikke knuffel want… kusjes zijn vies ..

Als iedereen naar huis is , laat ze zich languit op de bank vallen. Mama mijn hoofd is vol.. ik ben moe… En ik zeg ja he Emily maar wel een prachtig feestje en laat me ook naast haar lang uit op de bank vallen… ja het waren 2 lange uren… De dag erna wil ze het echter het liefst nog een keer vieren… Nee Emily weer een jaartje wachten en dan op naar de …………..7…………..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s