#wijbloggenglutenvrij Op zijn Paas best

Emily kwam van de week thuis met het verhaal van Jezus.  Op school besteden ze daar veel aandacht aan.

“Jesus werd geboren. Toen hij ouder werd dachten de mensen dat hij een tovenaar was. En omdat dat niet mocht moest hij sterven. Ze hingen hem aan een kruis met spijkers. Hij ging dood, maar stond weer op. ” Ze vond het erg interessant en bleef er vragen over stellen, zelfs vragen waar de juf geen antwoord op heeft.

Nu ken ik het verhaal wel maar…voor mij blijft Pasen toch meer iets met de eieren en de paashaas… het samen ontbijten , het beschilderen van eieren en het zoeken van de chocolade eieren.

Op school zijn ze druk aan het knutselen en Emily kwam thuis met een prachtige zelfgemaakte paas haas. (van papier )IMG-20160311-WA0002[1]  De komende week zijn er elke dag knutsel activiteiten , verhalen en liedjes. Volgende week is er paas ontbijt. Elke ouder neemt dan iets mee. Dit is allemaal glutenvol. Gelukkig zit er nog een kindje met Coeliakie in de klas en zo kunnen we er voor zorgen dat beide meiden ook een heerlijk ontbijt hebben. Ik zorg voor de broodjes en de choco eieren , en haar ouders zorgen voor het beleg en krentenbroodjes.  En ook voor het gekookte eitje word gezorgd!

Dit jaar word het thuis een simpel ontbijtje. Ik werk beide dagen en een uitgebreid ontbijt/ lunch zit er dit keer niet in. Ik denk dat wij wel wat meer aandacht zullen besteden aan het avond eten. Een lekker paprika soepje vooraf met een lekker broodje, dan ovenpatat met salade en biefstuk en een lekker ijsje. Maar dat moet ik nog even uitvogelen 😉

De afgelopen 2 jaren zijn wij met veel plezier bij de Brasserij in Delft geweest. Voor de kids een clown waarbij je kan knutselen en waar je geschminkt kan worden  Ook maakt ze prachtige dieren van ballonnen. Er word gezocht naar chocolade eieren in de tuin! wat natuurlijk voor alle kinderen dikke pret is.  Maar vooral ook leuk is voor Emily want alle 2 de jaren mocht ze de eieren hebben en had ze ook nog is een eigen zak op tafel liggen! Het soepje vooraf is glutenvrij , ze heeft er haar eigen broodjes en eigen beleg. Ze kan zelf aangeven wat ze wil dan komt het uit de keuken. De hagelslag en jam zijn voorverpakt zelfde geldt voor de boter.  Als toetje heeft Emily een lekker waterijsje. (raketje) en dan is ze helemaal voldaan!

clowntje mannyimpressie clown en schminken http://www.clowntjemanny.nl

2 jaar geleden waren we met de hele fam. Oom en tante, nichtjes , mijn ouders, zus en zwager en mijn nichtje en mijn ouders. Maar ook met mijn oma en opa.

Vorig jaar was helaas mijn oma er niet meer bij… Mijn opa wel en ondanks dat hij toen nog veel verdriet had en het voor ons vreemd was dat ze er niet bij was hebben wij toch heel veel plezier gehad!

De clown beviel zo goed dat die zelfs op Emily haar verjaardagsfeestje is geweest!

Dit jaar dus geen Brasserij in Delft. Maar we zijn er nog niet zo lang geleden geweest en ook dan bereiden ze heerlijke frietjes en een snack voor Emily en hebben ze een soepje en ijsje. Niks is ze te gek!

Dus ook al kunnen wij nu niet met pasen er naar toe! Dat komt wel! en dan gaat mijn opa gewoon weer gezellig mee! gewoon omdat het nog kan!

etenbrasserijimpressie De Brasserij, Delft

 

Dit zijn de andere bloggers die deze maand mee doen met #wijbloggenglutenvrij:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s