“Griep Riddertjes”

Ja ook hier is het griep virus weer op visite geweest, Niet zozeer bij mij en mijn man maar wel bij Emily. Ze was al een paar dagen aan het “piepen” ze vertoonde gedrag waarvan ik ging twijfelen…. glutenfout of wat anders.  Dit omdat het duiveltje wat ze dan kan worden tevoorschijn kwam. Maar op zondagavond werd ze toch wel in paniek wakker, voelde loeiheet aan, was aan het piepen maar op een wel heel zielige manier. Keek me met haar vochtige ogen aan en zei: mama ik voel me niet zo lekker, ik heb zo hoofdpijn.. En daar zat ik, om 1 uur in de nacht op de bank met Emily tegen mij aan.

Mama, Ja Emily… Mama er zijn ridders in mijn hoofd aan het vechten. O ja hoe dat zo Emily… ja mama die ridders zijn in mijn bloed aan het vechten, ze verjagen die foute ridders.. want die maken mij ziek!. Dus ik zeg tegen haar laat die ridders dan maar heel goed vechten in je hoofdje! dan komt alles weer goed.. Mama zitten die ridders ook in mijn voeten? hoezo Emily.. nou mijn voeten doen ook pijn… Ja zeg ik dan zitten ze ook in je voeten want je bloed stroomt overal!  O zegt ze.. dat kriebelt en voelt niet fijn. Haal jij ze uit mijn voeten?…en ze kruipt weer dicht tegen me aan.

Ok.. dit is geen glutenfout, dit is griep! Omdat ze hoge koorts had , en hoofdpijn toch maar huisarts gebeld de dag erna. Zeker omdat ze zo hoge koorts had.. en ik even terug moest denken aan de dag dat ze amper 7 maanden was , haar gedrag was namelijk zo hetzelfde! ((  toen ze 7 maanden was , heeft ze in het ziekenhuis gelegen. Ze wisselde toen wel heel erg van stemming ene moment duf en kreunen ander moment weer even lekker spelen om vervolgens weer in te storten en hoge koorts kreeg. Het bleek toen RS-virus en Noro-virus te zijn))  Gelukkig was alles prima en kon ze rustig uitzieken. Ze had overal pijn, koorts hoofdpijn, hoesten, pijn in haar keel, buikpijn… Dan maar extra verwennen!

6 dagen duurde de griep , en toen besloot het dat het tijd was om ergens anders op visite te gaan!… 6 pittige dagen zeker voor Emily. Haar darmen zijn gelijk van slag. Ik vraag me hard op af…… is dit altijd sterker bij Coeliakie?.. Als iemand het antwoord weet…vertel het me!

Door dat ze ook al die dagen buikpijn heeft gehad, en dus alles van slag is in haar buikje. Voelde ze zich ook weer onzeker en bang. Klaagde over alles wat los en vast zat.. mama mijn haren, mama dat lust ik niet , mama ik ben moe etc. Ik had zo medelijden met haar.. wat moet dit vermoeiend voor haar zijn. Ze is ook gewoon in 1 week 1 kilo afgevallen. En ze heeft al niet zoveel spek op haar billetjes.  Ik was echt super blij dat ze op dag 2 toch besloot om maar wat te gaan drinken… en op dag 5 ging er weer een stukje brood in.

Nog een keer dokter, nog een keer laten controleren… zeker omdat ze niks at!

Maar sinds gisteren is onze Emily weer de oude… ze eet weer, drinkt weer en heeft praatjes voor 10! is weer vrolijk en blij.  Morgen weer lekker naar school! Ze heeft er zin in en wil weer werkjes doen. Ze wil alles over haar griep avontuur vertellen!

Want ja die Riddertjes hebben goed werk geleverd! de “stoute” ridders zijn verjaagd!

DSC_0300

Emily afgelopen zomer bij een ridder pak in Duitsland bij een prachtig kasteel.

Ze is gek op ridders en kastelen! als ze ooit is een ridder mag zijn dan gaat ze ervoor!DSC_0295

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s