Tandenfee

het is  12 augustus 2010, wij zijn voor een bezoekje bij het Consultatie bureau.

Gewicht 6630 gram, Lengte 63.3cm je bent op 1 week na 3 maanden oud.

Sinds een paar dagen heb ik het vermoeden dat er tandjes doorkomen. Ik wil dit bevestigd hebben door de verpleegkundige. Ze verklaard me in eerste instantie voor gek! Nee joh… de meeste beginnen pas met 5 a  6 maanden, toch voelt ze,,, ja hoor i.d.d. ze krijgt tandjes! 1 is bijna door en de ander zit nog net onder het velletje!

Nu is Emily al vanaf haar geboorte erg vlot met alles en elke keer verklaren ze me voor gek bij het consultatie bureau maar elke keer heb ik toch gelijk!

Het is inmiddels 11 oktober 2015, Emily komt naar mij toe…mama mijn tanden zitten los…. en ja hoor… deze dame gaat wisselen! De ene al flink los en de ander een heeeeel klein beetje…Elke dag moet ik een beetje  “wiebelen” het gaat traag maar langzaam gaat het linker voor tandje (beneden) steeds losser zitten… tot gisterochtend. hij wiebelde wel heel erg extreem. Met het zwemmen in het voor uit zicht vond ik dat niet fijn! ik zag al een heel doem scenario : ik met huilend kind in kleedkamer zonder tand en tand ergens op de bodem van het zwembad…  Met zweet in mijn bilnaad heb ik het zwemuurtje tanden bijtend gezeten…. en mijn doem scenario  was gelukkig niet waar!  pfffffff… wat een opluchting… maar ja toen kwam uit Emily het hoge woord : Mama hij MOET eruit…  kind at niks , dronk niks… en er stond toch lekker een glutenvrije pizza op tafel! nee mama hij MOET eruit. ok. nou dan gaan we maar kijken wat we kunnen doen. Dus ik wiebelen en Emily kijken.. ze gaf geen kick! stoere meid… maar ja… op een klein “draadje”na zit het los…

Washandje erbij, nat gemaakt en kauwen maar… ff kijken, weer wat wiebelen… Mama ik wil het zien… nou dat kan .. dus ik mijn mobiel bij de hand, op selfie stand en filmen maar.. Dat trotse bekkie vergeet ik nooit! en maar kijken en maar wiebelen hahahaha…

Mama duurt het nog lang, mama is het er al uit… Inmiddels zijn we tegen 19u en dat is bed tijd. Maar het zat zo los dat ik ook zoiets had van het moet er echt uit voor het slapen! anders kan ik morgen weer gaan zoeken (weer een nieuw doem scenario)

Ik denk ,, internet,, ik moet op internet , even zoeken naar tips!  met tissues beetje draaien. Aha ok…nou dan gaan we dat maar proberen! Dus ik zeg tegen Emily, kom op schoot! leg uit wat ik ga doen en zeg bij pijn arm in de lucht! 1e poging, ik kreeg het niet fijn beet dus kon niet draaien. Ondertussen ging arm omhoog. Dus ik vraag moet ik stoppen of nog een keer proberen… nou mama hij MOET er uit dus ,, nog keertje! nou tissues wat kleiner en daar gaan we! En ja hoor! ik heb m!!! kijk zeg ik … ooooo gilt ze hij is er uit!! Ik moest een foto maken van tand, nou dan ook maar gelijk van mond.  En nu krijg ik een muntje onder mijn kussen he! (van wie ze dat heeft geen idee ik denk school)

Tand is er nog geen tel uit of ze pakt de pizza of ze dagen niet gegeten heeft! binnen een poep en een zucht is die pizza op… Ik denk..dat moet toch pijn doen?? maar nee.. op 1 stukje na is de halve pizza op, nog 2 toetjes en ze is voldaan.

Als ze naar bed gaat slaapt ze binnen 30 minuten. Ik had voor de zekerheid een paracetamol gegeven vlak voor tandje eruit ging. Dus die werkte wel.

Als verrassing staat er een tanden doosje naast haar bed. (gekregen van opa en oma die nog snel laat in de avond langs reed om het af te geven)  En wat is ze er blij mee! Helemaal trots komt ze het laten zien!

Toch lief van die tanden fee!   😉

20151111_185934[1]20151111_190029[1]20151112_223605[1]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s