Top 3 vakantie glutenvrij

 

Sinds Emily glutenvrij is zoeken we elk jaar naar een huisje waar we glutenvrij in het park of buiten het park maar dichtbij kunnen eten. Omdat de vraag veel voorbij komt op Kinderen met coeliakie of Facebook heb ik mijn top 3 gemaakt. Ik hoop hiermee andere ouders te helpen om hun keuze te maken voor een geweldig vakantieverblijf zonder zorgen!

op nummer 3, kamperen, voordeel je hebt alles in eigen hand, je eigen pannen, borden en evt. oventje! perfect voor de lekkere broodjes. Wij zijn in Duitsland geweest in Nastatten.( tussen Koblenz en Wiesbaden in) In de buurt zijn een aantal restaurants waar wij goede ervaringen mee hebben en er in de vorige jaren al zijn geweest. De beste daarvan is op de camping zelf. Het is van de eigenaren en wij komen er al jaren dus ze weten inmiddels wel het een en ander. De friet is glutenvrij. Verder geven wij zelf een pot met Duitse Knackworst, welke hun dan voor ons opwarmen. Emily is daar gek op en waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Ze krijgt dan haar eigen schaaltje met tomaat en komkommer.  Als toetje heeft ze slagroom… is heel simpel maar haar kan je er voor wakker maken!!!  Wat wel belangrijk is, informeer vooraf welke camping glutenvrij kan verzorgen en wat er is in de omgeving! Als je ergens langs komt en je denk daar wil ik deze vakantie eten, stap binnen en vraag om de kaart… kijk evt. in de keuken. Zo zijn wij ook achter de adressen gekomen.

DSC_0253
Onze tent

op nummer 2,  Enkhuizen Hotel de Koepoort, In het hotel in goed overleg met de kok de maaltijd bepaald. Goed geregeld ontbijt, (ruime keus aan beleg en lekkere broodjes! ) Ruime kamer , heerlijke matrassen. Wij zijn toen ook in het Zuiderzeemuseum geweest. Daar is weinig glutenvrij, ja een waterijsje… Gelukkig zijn wij altijd voorbereid en hebben we ten alle tijde brood mee. Het bezoek was geweldig! Emily heeft zich super vermaakt. Een klompje gemaakt, en een bordje geschilderd. Ook zijn wij in sprookjeswonderland geweest. Zeer leuk, aantrekkelijk qua prijs, en super voor de wat kleinere kinderen. Je kan daar glutenvrije patat bestellen, Ook de mayo is glutenvrij. Het word apart gebakken dus er gaan geen snacks in.  Hier hebben wij van te voren naar het hotel gebeld om goed te informeren. Ik heb de boeking telefonische gedaan. En het is per mail bevestigd.

enkhuizen2
Kamer de Koepoort
enkhuizen1
patat in sprookjeswonderland
emily enkhuizen
bespreken menu kok De koepoort

En op nummer 1,  Landal landgoed t loo,  Het is een supermooi en schoon huisje. Met pannen waar ik echt in durf te koken. Ook het restaurant op het park heeft een glutenvrije menukaart die regelmatig word “ververst” ons eerste verblijf was in april, toen kon je voor de kinderen o.a. pannenkoek, patat en snacks bestellen. In oktober had Emily gehaktballetjes in tomatensaus met patat. En een Bollo beker met vanille ijs.

Tevens is er echt superveel te doen in de omgeving! wij zijn o.a. geweest bij:

  • Apenheul, dankzij Sandra van Telgen kun je daar lekker glutenvrij eten!
  • Dolfinarium, wij hebben daar niet gegeten, ik kan dus ook niet oordelen hoe en wat er aan keus is!
  • het Loo, hier hebben ze glutenvrij brood, het beleg word vers gepakt, je kunt zelf kiezen wat je wil, zoet of hartig. Emily vond het brood wat droog.
  • Fruittuin Verbeek, hier kun je afhankelijk van het seizoen zelf fruit plukken. Wij hebben appels en peertjes geplukt een hele emmer vol!
  • Koningin Juliana toren, hier heb je een kindermenu, patat met glutenvrije frikandel of kroket, het zit in een leuk doosje met een verrassing erbij.
  • the Free From Shop in Apeldoorn. Zeker de moeite waard om er geweest te zijn!
  • Kaasboerderij via Landal  (een rondleiding op een echte kaasboerderij met als afsluiting proeven van kaas!)

Wij gaan naar dit park absoluut volgend jaar weer terug! er is nog zo veel in de omgeving te doen!!!  Toen wij dit park zagen op Landal, heb ik de menukaart geopend en zag dat ze een aparte kaart hadden, ook ben ik gaan zoeken wat de mogelijkheden in de omgeving waren zowel glutenvrij als dagjes uit. Hier zijn wij nog niet uitgekeken!

20151008_133027[1]
Op het paard in Juliana toren
20151009_181028[1]
Restaurant van Landal t Loo
Heel veel succes met het zoeken van een leuke gezellige en glutenvrije vakantie!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s