Het begin van een lange weg…

19 december 2010,

Je bent vandaag precies 7 maanden, maar niet in je hum. Ik neem de tempratuur op en je hebt 39.2. Ik word angstig want je doet heel raar. Ik bel de huisartsenpost en we mogen langskomen. Daar aangekomen (lange weg door de sneeuw) maakt Emily het bont. Ze is vrolijk en wakker en begint te spelen. De dokter kijkt je na maar vind je “gewoon”dus naar huis en morgen maar naar de huisarts.

20 december 2010,

Het is 1uur , en je slaapt. Maar om 5 uur ben je al weer wakker. Je hebt wat verhoging en een plasluier.

Om 7.45 ben je weer wakker. Je hebt 38.5 koorts en ik bel weer de huisarts. Je bent slap, ontroostbaar en kijkt raar uit je ogen. Bij de dokter leef je weer op en weer naar huis, advies terug komen als het erger word. Om half 12 wil ik je bij oma en opa op bed leggen want ik durf niet alleen met je te zijn. Maar daar is het weer dat slappen en hangerige en stokken met de ademhaling, krijsen en hoge koorts 40.0 gr.  Ik heb het niet meer en bel de huisarts. Ik wil NU langskomen dit kan zo niet, dit klopt niet. Dit is niet de Emily die ik ken. Bij de huisarts klamp je je vast en laat me niet los. Je jammert en draait met je ogen. Nu ziet de huisarts een duidelijk verschil en stuurt ons direct door naar het ziekenhuis.

Nog heb je 40 graden koorts. Ze controleren alles, urine, en bloed prikken. We gaan naar de kinderafdeling want ze gaan observeren hoe het gaat. De ontstekingswaarde in het bloed is niet goed. Omdat ze niet weten wat het is, moet je blijven in het ziekenhuis. Mama blijft bij je en om 22.30 val je in slaap helemaal uitgeput.

21 december 2010,

Erg rustig slaap je niet, je praat, draait en jammert. Om half 5 word je wakker Ik troost je maar leg je terug. Je valt als een blok in slaap. Om half 9 moeten we je wakker maken. Er word bloed geprikt. Je geeft geen kik en begint te lachen.

Rond 15 uur horen we dat je nog een nachtje moet blijven. Je urine word op kweek gezet en de ontstekingswaarde is gestegen. Je bent heerlijk vrolijk als de dokter je onderzoekt! je koorts is weg en we gaan kijken hoe je het zonder zetpil doet.

Maar dan ineens weer dat huilerige, hangerige en kruinen.  En weer die hoge koorts. Je valt in slaap. Als papa er is eten we macroni. We willen je in bad doen maar je voelt zo warm…en ja hoor weer die 40 graden koorts. Het is net of je stopt tussen het ademen en dat vind ik echt niet leuk! het is super angstig. Ik bel de zuster en die gaat overleggen. Je krijgt een zetpil. Je koorts zakt en je gaat weer lachen. Ik geef je een extra fles en je valt in slaap.

22 december 2010.

Om 7u schrik je wakker van de hoest, oei dat klinkt niet goed. Ik geef je de fles. Je hebt wel lekker geslapen vannacht , ik niet want de zuster kwam elke keer kijken.

Ze gaan een kweek nemen van je ontlasting. EN dus moet ik een poepluier bewaren. Je plasluiers worden ook gewogen om te kijken of je goed plast en genoeg plast.

Ook komen ze nog wat slijm uit je wangetje halen.  En moeten we een longfoto maken. Mama krijgt een zwaar vest voor, terwijl Emily er al goed voor gaat liggen.

Ik ga snel even douchen als mijn moeder er is.

Rond 16u krijgen we te horen dat we waarschijnlijk naar huis mogen. Ik zie er tegen op. Ik vind het eng als je zo slap word dus blijf liever. Er word nog even gewacht op wat uitslagen. Om 17u het beslissende woord. we gaan naar huis!.

Precies 7mnd en 3 dgn geleden gingen we hier ook weg.

Thuis heb je nog koorts en ben je aan het huilen. Een zetpil, neusdruppels en hoesdrank rijker en een fles en zo val je bij mij in slaap.

23 december 2010,

De kinderarts belt, je hebt het RS virus en Noro virus. Dat verklaard een hoop. Jammer dat ze er zo laat achter kwamen en niet in het ziekenhuis

25 december 2010.

De oude ben je nog niet.. maar we gaan de goede kant op!

( uit mijn dagboek die ik bij hield tot Emily 2 jaar was. achteraf vraag ik me af of ze toen niet al hadden kunnen weten dat ze coeliakie had, dit ook ivm ontstekingswaarde. )

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s