Vakantie Landgoed t Loo

3. mei, 2015

Afgelopen maart zijn wij een midweek naar Landal Landgoed t Loo geweest. Zo even op vakantie is er niet bij. Wij volgen altijd een checklist:

Is er glutenvrij op het park?

Is er glutenvrij in de omgeving?

Wat is er te doen in de omgeving?

Wat moeten we meenemen en wat kan er thuis blijven?

Dit park scoort op alle punten positief! en ook de omgeving.

Dit keer dus weinig mee hoeven nemen, wat ik had meegenomen daarvan is de helft weer mee terug gegaan.

Het was nog even spannend de maandag van vertrek, Emily had al dagen geen ontlasting gehad en na bezoek huisarts was clisma nodig… Kan je vertellen het was weer hart verscheurend. Brullen, huilen en niet willen… maar het moest er echt uit… o mijn moederhart. Wat had ik een verdriet. Gelukkig toen de druk van de ketel was… een heel ander meisje! en toen verzinnen hoe we het gingen doen onderweg naar het huisje… het is toch 1uur en 35 minuten… Ze is bijna 5 en luier wilde ze niet om. Ik heb haar toen een maandverbandje in gedaan.. uitgelegd wat het was en ze vond het enorm grappig! Ik had zoiets als ze het niet kan ophouden onderweg dan houd het in ieder geval iets tegen 😉 Gelukkig geen ongelukjes onderweg en pas in het huisje weer naar wc. De verdere dagen elke dag weer keurig naar wc geweest!

Het park: Super leuk!!! zeer mooi huisje. Gelegen aan de rand van het bos, en aan het meer. Vlakbij restaurant en zwembad. De eerste dag uit eten geweest. Van te voren nog even gecheckt wat de mogelijkheden waren en tijd gereserveerd. Ze hebben een overzichtelijke aparte glutenvrije menukaart.  Haar voorafje: een stokje met tomaat en komkommer, hoofdgerecht patat met kroket/frikandel of pannenkoek. (ze wilde alle 2) nagerecht een raketje.. Ze hebben ook nog andere nagerechten maar Emily is helemaal blij met een raketje.

Op dag 3 dit herhaald en ook toen weer super geregeld!

Let wel op, het park heeft geen glutenvrije ontbijt wat bezorgd word in het huisje. Wij hadden het gevraagd, het zou nagevraagd worden, op de ochtend zelf keurig doosje voor Emily (kinder bollo ontbijt) maar met glutenvolle broodjes.. die er dus snel uit gehaald. Het toetje mocht gelukkig wel. Wij hebben dit gemeld bij de supermarkt. De man die er werkte begreep wel waarom het fout was gegaan want ze hebben het niet. Ze hebben het uiteindelijk keurig opgelost…Emily mocht wat uitzoeken van Bollo. Ik gaf wel aan dat ik hoop dat het uiteindelijk wel komt ! want ze verkopen wel glutenvrije producten kleine moeite dus om een pakje uit de super erbij te doen!

Wij zijn ook naar de apenheul geweest. We hadden zelf brood voor Emily bij ons maar wel geinformeerd… Ze wisten het nog niet echt uit hun hoofd maar ze hebben een kaart waar op alle allergenen vermeld staan. Daarbij heb ik in een andere blog gelezen dat de apenheul er goed mee bezig is om ons met Coeliakie beter van dienst te zijn!

T’loo in apeldoorn, een super mooi bezoek. Emily houd van kastelen prinsessen en koninginnen dus die voelde zich wel thuis! Op het einde nog wat gegeten en gedronken. Ze hebben glutenvrij brood. Ik denk zelf van Yam. Emily vond het niet lekker en het was wat droog. Uiteindelijk heeft ze brood gegeten wat ik als reserve mee had genomen.

Dolfinarium, of ze er glutenvrij verkopen, wij hebben er eerlijk gezegd niet op gelet… te druk met shows! want wat zijn er een hoop… en super mooi! het was heerlijk weer en die middag hadden we een kaasboerderij op het programma dus wij hebben thuis gegeten. Een geluk, het souvernierwinkeltje had uitverkoop dus heb aardag wat leuke hebben dingetjes kunnen scoren!

Aansluitend nog met de ooms van Emily naar de Efteling geweest, Jet gehaald want joki heeft ze al en hij was zo alleen…. In de efteling heb je ruime keuze aan mogelijkheden waar je wil eten. Zo is het softijs glutenvrij, heb je stokjes met aardappelschijven, patat, snacks en pannenkoek. Op de kaart van de efteling die je bij de ingang krijgt staan alle restaurants en daarbij het glutenvrije teken.

Al met al een super vakantie!! super weer en een zeer vrolijk meisje!!!

Advertenties

Een reactie op “Vakantie Landgoed t Loo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s