Vakantie en glutenvrij

Vakantie en glutenvrij   23 augustus 2015

Deze zomer vakantie zijn wij gaan kamperen. DIt doen we al jaren alleen dit jaar net even iets anders! Allereerst een grotere tent! en een oventje mee om de heerlijke glutenvrije kaiserbroodjes in af te bakken. Het rooster daar doen we aluminium folie omheen. Eerst het glutenvrij en dan het niet glutenvrij. En na het bakken helemaal schoonmaken. Ook hebben we een electrische koelbox, Emily haar eigen boterkuipje en eigen smeerkaas. De hagelslag konden we helaas weggooien. Deze was gesmolten! maar nieuwe was zo gekocht..

Heerlijk dat zoeken in de duitse supermarkten. Nieuwe/onbekende producten scoren. Voor ons is dat de heerlijke citroen cake die per stukje verpakt is( REWE Frei von)  Waffelrollchen (Hammermuhle) en Soft waffeln(REWE frei von)  de wafels bevielen zo erg dat we 15 pakken mee naar huis namen. (in nederland 1,- duurder per pakje)

Emily is gek van kamperen en kastelen…Jammer is dat ze dag voor de vakantie uit mijn man zijn glas dronk (die net gegeten had) en ze  dus kruimels binnen kreeg. Gevolg niet naar wc kunnen op dag van vertrek , en dus niet drinken en niet eten en dat met 27 graden. In duitsland bij aankomst merkte we wel dat het niet lang meer kon duren en toen barste de bom ( ehhh drol)   Het koste ons wat onderbroeken want ze is dan gewoon te laat… Geeft niks die kopen we wel weer nieuw!

Op de 4e dag weer een ongelukje… van een verkeerd bord gegeten. En ik zag het te laat. En op dat bordje had brood gelegen.

Toch hebben we deze vakantie heerlijk kunnen zwemen en 2 kastelen kunnen bezoeken!

Naast de ontregelde stoelgang veranderd ook haar gedrag. Het kleine duivelinnetje komt dan weer boven. De woede aanvallen, het boos zijn en snel gepikeert en het piepen. Voor ons moeilijk , voor haar moeilijk maar  vooral voor andere.  Het blijft lastig uitleggen aan andere dat een kruimel al veel is. En dat je zelf soms geen patat neemt omdat er geen glutenvrije patat is om de teleurstelling te voorkomen.  Ze word al zo vaak teleurgesteld dat je het toch gezellig wil houden en dus zelf anders eet.

Omdat haar gedrag veranderd word je weer onzeker. Gelukkig hebben wij iemand die we kunnen mailen en bij ons langs komt en ons weer even uitleg geeft en ons zelfvertrouwen geeft. Want daarvoor hoor je de mensen denken… wat heeft dat kind.

Deze buien duren gemiddeld 4 weken. Daarna hersteld ze en zie je haar vrolijker worden en weer haarzelf worden.

Al met al toch nog een fijne zomervakantie gehad. Morgen begint school weer. Ik heb haar eigen glutenvrij trommel al klaar staan. Want van de 30 kinderen zijn er misschien 2 die iets glutenvrij regelen. Ik hoop dat de ongelukjes ons voorlopig bespaart blijven! want in groep 2 moet ze natuurlijk wel heel goed haar best gaan doen en goed leren! want dat kan ze wel ….  maar dan moeten er niet te vaak ongelukjes of kruisbesmettingen plaats vinden.

Dit jaar ga ik aan de slag in de oudercommisie en ben sowieso vaak op school te vinden!

Dus op naar een super tof glutenvrij school jaar!!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s