Puzzelstukjes

24. aug, 2015

Puzzelstukjes

Af en toe heb ik het idee dat ik een puzzel ben…elk puzzelstukje beslaat een deel van mij. Een mama stukje, een werknemer stukje, een vrouw voor mijn man stukje, een eigen stukje en een hele boel stukjes nog voor andere doeleinden zoals vriendschappen hobby’s etc. En heel soms, dan is het wel is moeilijk om de puzzel goed neer te leggen. Want elk stukje heeft even veel aandacht nodig. Momenteel heb ik stukjes puzzel teveel. mijn puzzel klopt niet meer.

En dit betekent dat ik de puzzel goed moet uitzoeken en er dus stukjes uit moet halen die ik niet meer gebruik. Maar o wat is het moeilijk om de stukjes waar het om gaat weg te gooien want alle stukjes zijn nodig! Wat voor mij eigenlijk het belangrijkste is is het mama-stukje. Mijn dochter wordt groot! Ruim 5 inmiddels en in groep 2. Het “leren”gaat beginnen….Haar sterke wil en haar coeliakie….Inmiddels gaat het een stuk beter het glutenvrij. Dat was toen ze 2 was wel anders. En ja nog steeds zijn er pieken en dalen maar ach dat hoort erbij! Dat is moeder zijn.

Het puzzelstukje er zijn voor mijn man is ook erg belangrijk. De afgelopen maanden hebben we aardig wat meegemaakt en ik kan wel zeggen dat onze relatie er wel sterker door is geworden. Tuurlijk we maken wel is ruzie maar ja…dan heb je ook weer wat goed te maken 😉 .   tja nu komt mijn verwerking pas. Als je het ergens super naar je zin hebt besef je pas hoe erg het daarvoor was.

Werk puzzelstukje. Ook erg belangrijk. Gelukkig heb ik mijn plekje gevonden. Ik voel me er thuis! Ga met brede glimlach erheen en kom met brede glimlach thuis.Dat was voorheen wel anders… Helaas het is zo gelopen. Nu pas begint daarvan de verwerking. Mijn zelfvertrouwen groeit…en  een collega zei: je bent een dimlampje die langzaam steeds harder gaat gloeien! (thanks ik onthoud de uitspraak want ik vind ‘m super! )  Ik ga hier zeker groeien! en gloeien 😉  Dat ik er de afgelopen weken bijna 5 a 6 dagen te vinden was vind ik dus ook niet erg!

De vrienden stukjes. Vriendschappen  komen vriendschappen en gaan. Gelukkig heb ik een aantal vrienden om mee heen verzameld in de afgelopen jaren. Elke vriendin is weer anders, en met elke vriendin bespreek ik andere dingen en doe ik andere dingen. Zo heb ik een serieuze praat vriendin, een over onze kinderen praten vriendin, een alleen maar lol maken vriendin, een lekker dichtbij vriendin en een van alles en nog wat vriendin. Ze moeten me accepteren zoals ik ben. Ik ben niet iemand die elke dag belt of whats upt..en ook niet iemand die elke week afspreekt. Daar moet je tegen kunnen… En ik ben dus ook niet iemand die gelijk belt als ik problemen heb…dat moet eruit getrokken worden! Maar…ik sta altijd voor iedereen klaar. Zelfs midden in de nacht.

En mijn eigen stukje.  Probeer lekker veel te lezen wat nooit lukt. Ik wil ook is een keertje uitslapen…..tja ….dat heb ik al niet meer gedaan sinds de geboorte van Emily. Mijn eigen stukje is het kleinste stukje van allemaal…zeg maar gerust verwaarloost. En dus ga ik die puzzel is flink omgooien! Want als ik me goed voel dan profiteert elk ander puzzelstukje daarvan. 1.  Ik ga de rotte puzzelstukjes, de vervelende ervaringen uit het verleden eruit gooien! niet meer achterom kijken maar vooruit. Er over na blijven denken heeft geen zin. Ik weet hoe het zit.  2. Ik wil afvallen en me mooi gaan voelen.  Niet meer zo onzeker, want stress dat kost mij wel een paar kilo…

Dit komt wel goed! die puzzel gaan we weer afmaken… Een puzzel die in 2010 al is geschud en nu weer geschud gaat worden.

(aangepaste versie, origineel is uit 2010 en staat ook op kindje op komst onder Colomns daar schreef ik toen columns voor)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s